tirsdag 26. juli 2016

Hummeren kommer!

Det er mulig jeg såvidt har nevnt at jeg gleder meg til Erik Fosnes Hansens første roman på ti år kommer i høst (2. september er den magiske datoen. Ingen vits i å ringe meg den helgen...). I kveld presenterte han den første smakebiten fra Et hummerliv på Litteraturhuset - selvfølgelig var jeg der...

Etter at Litteraturhussjef Andreas Wiese har introdusert mannen og forfatterskapet og moret oss alle med å kalle den ene Reise ved salmens slutt, kommer Erik Fosnes Hansen på scenen. Ikke med en bok i hånda, men med en koffert. Ut av den kommer en enorm papirbunke full av gule lapper (-Alle lappene er ikke steder jeg har tenkt å lese, altså, det er steder jeg skal gjøre rettelser...) -en drøy måned før utgivelse finnes det jo ingen ferdigtrykket bok, kun forfatterens manus.

Han holder på nesten en time og leser tre lange utdrag - deriblant, selvfølgelig til min store glede, et som foregår på et bibliotek. På biblioteket har de taushetsplikt. Kanskje det er derfor det er så stille der. (Her tastet jeg feil i farta og skrev raushetsplikt. For et fantastisk ord!). Vi får også høre om den en-kloede hummeren Erling Skakke, farene ved å ta med små beundrere (og tyske turister) på fisketur og andre begivenheter fra Seds oppvekst på høyfjellshotell.

2. september, altså. Bare fem uker og tre dager igjen...

Ingen kommentarer: