fredag 25. juli 2014

Men den var jo så bllig...

Jeg kan jo ikke være den eneste som kjøper bøker kun basert på overnevnte argument...? Det er varmt, dømmekraften og fornuften har sommerstengt og cdon hadde sommersalg - tre bøker til 99 kr. Resultatet var jo gitt. At det egentlig ikke var noen bøker der jeg hadde veldig lyst på ved første øyekast var da ingen hindring. Historiske romaner fra tre århundrer og like mange verdensdeler kom min vei og gjør seg sikkert som toglektyre utover høsten.

 

Duncan Jepson - Blomstene i Shanghai (Kina, 1930-tallet)
Merice Briffa - Mine drømmers land (England/Australia, 1800-tallet)
Roberta Rich - Jordmoren fra Venezia (Italia, 1600-tallet)


Dessuten har jeg vært på Fretex...
 Hovedgrunnen til at jeg forvillet meg inn på cdon var at jeg var på leting etter romaner med handling fra Paris, en naturlig følge av årets ferie. En av de jeg så på, men etter nøye overveielse ikke kjøpte (jeg hadde jo plutselig tre bøker i handlekurven allerede, i tillegg Colettes Chéri -både handling fra Paris og opprettholdelse av mitt intellektuelle image) var The Paris Wife av Paula McLain, om Ernest Hemingway og (en av) hans kone(r) og deres liv i Paris. På Fretex hadde de den pent brukt for 19 kroner, da var det ikke lenger noe å lure på. Til samme pris hadde de også en biografi om Grace Kelly - og så fant jeg det tryggest å bevege meg bort fra hyllene med engelsk pocket...

Plan for høsten: Handle mindre, lese mer...

2 kommentarer:

Elida sa...

Merice Briffa-boka er veldig bra. Det er to bøker til i trilogien pluss ei bok til som kom ut i vår :-) Så har du litt lesestoff ;-)

HildeSol sa...

Høres lovende ut - da vet jeg hvertfall hvilken jeg skal prioritere å lese først :)