onsdag 6. april 2011

Ei sky -skya?

Jeg er vestkantjente med over middels forkomst av -en-endelser i språket mitt (forleden ble jeg mobbet fordi jeg skrev øyen...), og tanken på at sky kan være hunkjønnsord hadde ikke slått meg før Bokskya kom seilende. I følge min venn ordnett kan det være det -men vel å merke bare på nynorsk. Så når Bokskya har valgt et nynorsk navn, er det naturlig å anta at bruksspråket der også er nynorsk, ja? Neida, her er det bokmål som gjelder og jeg holder dermed på min påstand om at det er et latterlig navn.

Utover det skal jeg egentlig ikke mene så mye om denne nyskapningen jeg ikke helt har skjønt poenget med -jeg driver nemlig ikke med e-bøker. Så gammeldags er jeg... Jeg har ennå ikke funnet en god grunn til å bytte ut mine kjære papirbøker med filer på nok en dyr og skjør duppeditt med begrenset levetid. Forleden fikk jeg klådd litt på en Galaxy Tab -den var større og tyngre og mer kronglete å holde enn en pocketbok, og ikke spesielt god å lese på. Dessuten er det jo ikke teksten alene som utgjør leseropplevelsen -omslaget, papiret, lukten, følelsen av en splitterny, uåpnet bok mellom hendene...

Sånn, det var dagens innrømmelse. Eller forresten, når jeg først er i gang -jeg kjøper fortsatt cder også, framfor å laste dem ned. Jeg liker å ha ting fysisk, dessuten vil jeg ha all informasjonen i omslagene. Der, nå kan dere le... ;)

2 kommentarer:

sol sa...

*fnis*

Fordelen med tab'er og den slags, er at du får med deg fler bøker på mindre plass. Samt en hel haug musikk, spill og annen moro. Men i sofaen og på senga er det bare "ordentlige" bøker som gjelder.

Malin sa...

Når man skal på lang ferie (som f.eks tre uker på Trans-sibirske jernbanen, Kina og Hong Kong) så er lesebrett helt genialt. Jeg elsker fortsatt papirbøker, men det er også utrolig fint å kunne ta med seg en liten dings (som fortsatt veier mindre og tar opp mindre plass enn en innbundet bok) hvor du kan ha flere hundre bøker på en gang, om du så ønsker det.

Det å kunne laste ned e-bøker gjør også at det ikke er så farlig om man må vente et ekstra år før spennende ting kommer ut i paperback. Det gjør også at jeg nå er sikker på at jeg liker boka før jeg kjøper den i fysisk papirutgave som tar opp bokhylleplass.