fredag 21. mai 2010

Shelina Zahra Janmohamed - Love in a headscarf

Shelina er i begynnelsen av 20-årene, universitetsutdannet, bor og jobber i London og reiser, shopper og går på café med venninner. Men hun er også en troende muslim som har tatt et bevisst valg om å gå med hijab og har bestemt seg for at det er på tide å finne en ektemann -på den tradisjonelle måten. Tanter og andre "parmakere" i moskeen engasjeres for å finne passende menn, og all kontakt går til å begynne med gjennom familiene på begge sider -her er det mange sosiale regler å forholde seg til.

Jeg ble veldig fascinert av denne boken og den verdenen den åpner, over likheter og forskjeller, og ikke minst over tankene og refleksjonene til Janmohamed. Hun har et veldig bevisst og gjennomtenkt forhold til religion, tradisjon, samfunnet og verdier, og ikke minst er det veldig interessant å lese tankene hennes rundt egen hijabbruk og samfunnets reaksjoner på den -før og etter 11. september. Som ung, moderne kvinne med et veldig bevisst forhold til egen religiøsitet er hun en sjelden stemme i offentligheten (hvertfall i Norge), sånn sett er dette en viktig bok mange burde lese.

Jakten på kjærligheten? Joda, den tar sin tid -som enhver annen ung kvinne av i dag har hun jo sine krav, og treffer på et variert utvalg frosker. Det er en ganske underholdende jakt, men som sagt er det vel så mye alt det rundt denne røde tråden som fengsler meg.

Det eneste jeg har å utsette på denne boka er omslaget. Det er veldig rosa og ser ut som en hvilken som helst chick lit, noe det på ingen måte er. Det ekskluderer veldig mange lesere som kan ha både interesse og nytte av å lese boka.

Ingen kommentarer: