onsdag 31. januar 2018

#1bokimåneden2018 (januar)

Jeg driver jo egentlig ikke med leseutfordringer, de få gangene jeg har prøvd har det virket mot sin hensikt. Imidlertid synes jeg #1bokimåneden-prosjektet Sarpsborg bibliotek (og flere andre, har hvertfall sett at Nittedal har noe tilsvarende) har startet virker morsomt, og ikke minst er utfordringene såpass vide at halvparten av månedene vil jeg antagelig treffe uansett uten å egentlig trenge å anstrenge meg nevneverdig.

Konseptet er som følger, her i avsender egne ord :Jeg har i tillegg for egen del lagt til at boka skal, så sant det er mulig, hentes fra egen hylle, å lese mer av de støvete jeg alt har var et prosjekt jeg hadde hell med ( både i kvalitet og kvantitet) i fjor og uansett hadde tenkt å videreføre. (og selvfølgelig har jeg planer om å lese mye mer enn en bok i måneden sånn generelt, om noen skulle være i tvil...)

Marmor av Toril Brekke ble min januarbok. Det er en slektskrønike over flere generasjoner og foregår i Oslo - to ting som alltid lover godt. I sentrum står mellomkrigsbarnet Gudny, som okser opp i fattgdom og drømmer om noe mer. Hun gifter seg oppover, men familiehemmeligheter og dysfunksjonalitet finnes i alle samfunnslag. Historien strekker seg både bakover og framover fra Gudny, tilbake til svigerfar og svigerfarfar, som innvandret på Italia med sine søylelagingskunster, og fram til barnebarnet Carla, som Gundy vil skal love å aldri få barn - Vi må stoppe arven etter dem gærne ittaljenera!

Osloskildringer og -historie, eksentriske mennesker og flere tidsplan - helt i min gate, 400 sider forsvant på to dager. Mulig jeg må ta en litterær vandring i strøket bak legevakta en dag og se etter søylehuset...

2 kommentarer:

Stjernekast sa...

Så fint et bokprosjekt, gleder meg å følge med på lesningen din. Nå har lese-ute-sesongen kommet i gang her i Trøndelag! Enn hos deg? Ps. Har du offentlig Instagram

HildeSol sa...

Lese-ute-sesongen er definitivt i gang, både på balkongen og på benker rundt omkring - deilig! Jeg er på insta helt åpent og offentlig som @hildesoloslo - link i bloggmargen under Om meg :)