onsdag 1. februar 2012

David Levithans "The Lover's Dictionary" -nå med twittertillegg

David Levithan var en av forfatterne jeg oppdaget i fjor, med bøkene Love is the Higher Law og The Lover's Dictionary. Sistnevne er en slags fragment-roman -hvert "kapittel" er en ordbokinnførsel med et ordningsord og et fragment av historien, stort sett under en side lange. Noen fragmenter gjentas flere ganger, med små endringer som utvider bildet og driver historien videre. Som enhver ordbok er innførslene ordnet alfabetisk, så historien faller på plass i puslespillform heller enn kronologisk. Ikke så lett å forklare egentlig, men dette er en helt nydelig bok som må oppleves.

I mitt pågående og stadig mer tidkrevende og vellykkede bli-venn-med-twitter-prosjekt ( @HildeSol, for fjas og babbel i enda flere kanaler) oppdaget jeg at boka har egen twitter-konto - @loversdiction  -hvor forfatteren legger ut flere av disse fragmentene. Ikke utdrag fra boka, men skrevet i samme stil.

canon, n.: I am skeptical of your love of Salinger; the world will disappoint you, because you want it to disappoint you.

buzz, n.: Nothing intoxicates me quite like words, especially the times when you say all the right ones, and mean them.

Litterært og språklig (Levithan har virkelig vakkert språk) snadder for enhver Twitter-strøm...

Ingen kommentarer: