torsdag 17. juni 2010

Eksamensstemning


Vannkokeren har dukket opp! Den forsvant bak bokstablene allerede dag 1 og siden har en ledningsstump vært eneste tegn etter den -godt man har andre kilder til tevann. Men nå har jeg kommet til bunns i de siste bunkene med bøkene som har fått mindre kjærlig omsorg (tips: er boka klissete på utsiden, har den fått nok saft) og må frigjøres fra vanlig tjeneste, og da så den igjen lampelys.

Dette skulle være dagen jeg skulle begynne den store ordne-økene-pent-på-hylla-etappen. Jeg hadde bare glemt en liten detalj -dette var også den store muntligeksamen-dagen. Først trekk for 2. klasse, så eksamensgjennomføring for de utvalgte tredjeklassingene. Dermed gikk mestepaten av dagen med til å låne ut bøker til de (u)heldige som ble trukket ut og dag og skal til pers på mandag, og å ta inn bøker fra lettede og ferdige eksaminander -alt akkopagnert av jubel, banning, tårer, latter (rå fra de som ikke ble trukket ut, lykkelig fra de som hadde gjennomført og var fornøyd med innsatsen, nervøs på de som ventet på tur) og nervøs, oppskjørtet skravling. Dagens bredeste smil tilhørte han som leverte fra seg kjemibøkene sine med ordene "Gi disse bøkene til en elev du liker -det er nemlig bøker man får 5 med!"


Tomme hyller! Det varer nok ikke lenge...Nytt forsøk på sorteringsdag i morgen. Bøkene til venste er engelskbøker -det er ca 180 av dem og de skal sorteres etter eksemplarnummer. Det samme skal de øvrige 5000 bøkene, så langt hyllene rekker... Og om noen skulle lure -skolebøker er mye tyngre enn de ser ut til. De som påstår at kunnskap er lett å bære, har aldri jobet på et boklager...

Ingen kommentarer: